nedeľa, 24. apríla 2016

Pesto z medvedieho cesnaku


Konečne som sa ho odhodlala vyrobiť . Teda, stále akosi nebol čas . Doniesol mi ho kolega do roboty plnú tašku . Zväčšej časti som spravila pesto a trochu som dala do mrazničky .


Na pesto potrebujeme :
medvedí cesnak
parmezán
olej
orechy

Ja som použila slnečnicový olej, môže byť aj kvalitný repkový, vlašské orechy a syr parmezán . Ten možno nahradiť aj u nás známym syrom napr. Vršatec ...Je mu podobný svojou štruktúrou . Pesto má redšiu krémovú konzistenciu a  
je dobré na cestoviny, na tousty, k mäsu, do polievky... Odložené v chladničke vydrží dva mesiace....






Tak snáď ho ešte stihnete . 

Maca .

3 komentáre:

  1. Ja som ho tu v lese ,,medvedieho cesnaka,, ešte nestretla:-)
    Šikulka!
    V Lídli je tvrdý trojuholníkový syr, ktorý si N.kupuje ako náhradu miesto parmezánu.
    Papier máš voskový z papierníctva? Tak pekne to vyzerá!pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Papier som použila na pečenie:)) aj ja kupujem aj ten z lídla...veľa potravín máme odtiaľ obľúbených...

      Odstrániť

  2. Hi Marcela ,, i you blog ,, you have a new follower
    Angelica

    OdpovedaťOdstrániť