streda, 26. augusta 2015

Ako som dnes varila talianske rizoto na slovenskú nôtu

a myslím, že sa aj podarilo a chutilo celkom dobre:))
Inšpirovala som sa včera večer jedným programom, kde robili pečeného králika na cesnaku a so slaninkou a k tomu rizoto so sušenými rajčinami, parmezánom . ja som králika vymenila za kuracie stehná, upečené s cesnakom, anglickou slaninkou a bylinkami ...Na rizoto som si konečne kúpila aj ryžu vhodnú na prípravu rizota:)) Napíšem Vám v skratke ako na to rizoto, aj keď nechcem hádzať recepty, ktoré ešte nemám úplne zmáknuté:))Ale môžem povedať, že chutilo dobre...Takže na oleji som spenila nadrobno nakrájané dve menšie šalotky, strúčik cesnaku, pridala som na kocky nakrájané hokkaido, trochu sušených rajčín, šálku ryže parboilled . Podliala som vývarom z mäsa, čo som mala v mrazničke, pridala biele víno...Ryžu s prísadami som miešala, občas doliala vývar, môžete aj vodu, tak, aby bolo všetko pekne ponorené a ryža sa mohla do mäkka podusiť . Pred dokončením som pridala kúsok masla, nastrúhaný parmezán, nasekanú petržlenovú vňať, tymián. Rizoto má takú krémovú, mazľavejšiu konzistenciu ako to, na ktoré sme zvyknutí u nás... Dochutila korením, soľou . Rizoto je výborné len so šalátikom, ale my sme mali k nemu pečené kuracie stehno...







Tak to bolo dnes u nás k obedu. Tiež ste skúšali už pravé talianske risotto??

Tak dobrú chuť...Maca .

6 komentárov:

  1. Mňam, sběhly se mi sliny v puse...my s dcerou jsme dělaly rizoto s chřestem...špargl...a bylo to moc dobré. Toto rizoto ani nemusí mít maso...ale já masová jsem....hezký den a zase se těším na nějaké dobrůtky na vaření nebo pečení....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež dobrá kombinácia...a díky za návštevu.Pa.

      Odstrániť
  2. Vždy prejde z tých pekných fotiek a popisu na mňa energia :-)
    Provedu !!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka to som rada, mám to podobné, dnes som mala úsme, ked som si Vás pozerala na príspevku....Ty, muž, havo...

      Odstrániť
  3. Este som nevarila to prave, vzdy nieco chybalo doma. Ale vyzera to super urcite vyskusam, nakolko sa na to chystam uz dlhsie a kuknem sem a mam recept. No a bude urcite hubove.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď aj ja...robievam aj to naše pravé slovenské, kombináciu s hríbami môžem, skúšala som aj hríbiky a miesto ryže veĺké krúpy...tiež dobré.

      Odstrániť