pondelok 18. augusta 2014

Nastal čas

keď som začala sušiť rajčinky. Už je ich veľa dobre zrelých, tak šup s nimi do sušičky . Radi ich používame pri varení. Pridávame ich keď dusím ryžu, do polievok, keď dusím mäso, do slaných koláčov...
Zbožňujem aj tie naložené v oleji k syrom a toustom, ale tie zvyknem kupovať . Musíte mať trpezlivosť, pretože to trvá dlhšie...asi cca 7 hodín na nejakých 60 stupňov . Dužinu, zrniečka, kde je najviac vody vyberám . Ešte chcem vyskúšať pomaly pečené v rúre a sterilizované s olejom .

konečne suché



uskladnené v sklených dózach vydržia dlhooo...

zvyknem ich umyť:)))


Aj teraz mám ešte zapnutú sušičku a varím rajčinovú omáčku:)) Možno vyskúšate aj vy...

Maca.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára