utorok 28. júla 2015

Dnešný 28.deň v tomto mesiaci patrí napr . aj Damienovi:))


Má dnes 5 mesiacov ... Trochu ho potrápili tie horúčavy, ale už je v pohode a vyvádza:))



Posledných pár dní sme venovali nákupom viacmenej, chystáme sa na svadbu . Ale o tom niekedy nabudúce . Nakoľko sme dnes výnimočne celý deň doma, chvíľu času patrilo aj kuchyni a ľahkému obedu . Opäť zvíťazila naša obľúbená talianska kuchyňa .

Focaccia s rajčinovou passatou a mozarellou





Je to jednoduchý recept a rýchlo hotový . Cesto na focacciu robím také ako na pizzu, ale navrch pred pečením dám ešte trošku oleja a prstami ho povtláčam dovnútra . Rajčinovú omáčku robím veľmi jednoducho . Na olej hodím 3-4 strúčiky cesnaku, opečiem a pridám pokrájané rajčiny, nasekané kapary, môžete pridať olivy alebo chilli . Dochutím soľou, korením, balsamikovým octom, nasekanými bylinkami...Dusím, kým sa omáčka zredukuje ...Je to mňam . Používame ju aj na opečené tousty, alebo rozpečené bagetky ...Mozarella navrch a letný obed rýchlo na stole, alebo aj večera...

Dnes som mala chvíľu a pozerala som kuchársku knihu N. Lawson . Ak čas dá, tento týždeň cchem vyskúšať jeden jednoduchý šalát...A premýšľam nad malou súťažou pre Vás ...Želám Vám krásny deň, ja mám ešte plány čo chcem spraviť, dúfam, že niečo sa mi podarí zrealizovať ...

Ďakujem , že čítate ...
Maca .

10 komentárov:

  1. Čítame, čítame :-)
    Si šikulka, my robíme tu omáčku ešte jednoduchšie, asi len paradajky, najlepšie konzerva bez šupiek, Naďa si to dochucuje pretlakom...kapary ma nenapadli a olivy jem len ja , ostatné dávame tiež...ten taliansky f,...je ako náš osúch...
    Havino je zlatý...asi ťa poslúcha, ja sa dosť narobím, aby som mala čisto, Dorka je vo vnútri, tým, že ju ako šteňa vyhodili a bola celú jeseň sama, vonku, tak má maniere... a rada obsadzuje lavicu...má svoju deku, ale...všetko som si teraz oprala, keď sme premiestňovali : pohovku- tú mi P.aj spevnil, lavicu, kreslá, kožušina sa udržuje super...no a povysávali sme drevené steny, strop, a namokro utreli laty- je to radosť, že sa to dá a voní všetko drevom :-)...hlavne v kuchyni môžem vždy všetko odmastiť...no je to fuška a decká a pes a muž....no má systém, ako to ustáť...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takže makáte...veď vidno z príspevkov, ja si neviem predstaviť, keby som ho pustila dovnútra, to nepripadá do úvahy, teraz mal hnačku , tak si vieš predstaviť...ale už je dobre...on už si celkom zvykol, aj keď otvorím dvere na terasu z kuchyne, nejde dovnútra, ale dožaduje sa pozornosti:)) Koža na zem je super, ja ju chcem ešte teraz v lete nejak nasucho trochu odrhnúť a dám ju na zimu dovnútra na ten koberec...Chcem natrieť ešte dnes taký sud kovovýz vín, čo tam mám deky a mali by sme natrieť na plote kovové časti aj zabradlie na terase,..máme plot nový, ešte ten dám niekedy...inak mám akúsi letargiu:))Maj sa pekne...idem sa niečoho chytiť...papa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Páni, ze šťěněte jaký už je velký pes!
    A dobrota vypadá skvěle! Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Niekde som už písala, ide pán, alebo pani so psom a ja len na psa pozerám. Keď si ma nevšimne, tak zacccckam, prihovorím sa psíkovi. A potom zistím, že poznám aj majiteľa. Je to choroba. Ten pes je fantastický, krásne šteniatko. Vidím že neleníte, všetci pracujete ostošesť, ja mám momentálne oddych, máme na návšteve 10 mesačného vnúčika, večer som bola taká unavená, že som nevedela ako sa volám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Užívaj vnúčika..lebo čas letí...momentálne sú dve staršie deti na dovolenke a my len s malou, tá nás vie tak zničiť, že kolkokrát čakáme len na to kedy konečne bude večer zaspí:))

      Odstrániť
  5. Nádherné štěňátko! A recept je také báječný.... Přeji krásné letní dny, Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherné štěňátko! A recept je také báječný.... Přeji krásné letní dny, Maru

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem...užívajte si ho malinkého, lebo strašne rýchlo rastie...my sme si ho doniesli 8 týždňového, mal 5-6 kg, teraz mal 5 mesiacov a má 23kg...:))budete mať veselo...papa, Marcela

      Odstrániť
  7. Z Damiena vyrastol nadherny psik :-) A receptik vyzera velmi dobre... :-)

    OdpovedaťOdstrániť