O tomto recepte som čítala v májovom čísle môjho obľúbeného Apetitu, ale v zime som ho ochutnalala raz u kamarátky. Je reč o domácom ORECHOVOM LIKÉRI...
Orechovka sa vyrába z nezrelých orechov trhaných na sv. Jána...mali by sa dať zo všetkých strán prepichnúť. Záleží ako na tom príroda, ten ktorý rok je. Recept je veľmi jednoduchý...a na chuť lahodný...
Potrebujete :
24 vlašských orechov celých s kôrou
1-1,5 l vodky, vínovice...destilátu
3 klinčeky
1 kúsok škorice
4 borievky
300-500 g krupicového alebo trstinového cukru
Orechy umyjeme, nakrájame na kolieska . Vložíme do trojlitrovej fľaše, pohára...Zalejeme alkoholom, pridáme koreniny. Uzatvoríme a necháme na slnku, na paraapete lúhovať 6 týždňov.
Cukor zvaríme s čo najmenším množstvom vody, asi 500 g cukru s pol litrom vody . Môžeme pridať ešte korenie podľa chuti. Cukrový sirup prilejeme k orechom v liehu a týždeń necháme ešte stáť . Scedíme a môžeme piť.
takto pripravený pohár som položila na okennú parapetu |
Scedené orechy možno použiť do jablkovej štrúdle...
Majte pekný zbytok posledného júnového dňa.
Maca.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára