sobota 3. mája 2014

Dnešný sobotný relax

Ahoj, ako sa máte...snáď ste si oddýchli dnes, asi sa ani nič iné nedalo:))u nás prší s malými prestávkami celý deň, takže my sme veľa varili, piekli a jedli, hrali sa aj niečo tvorili ...Decká boli trošku znudené, ale malá Ela sa nás snažila udržať za každú cenu v strehu . Poobede sme sa dali do prípravy krémeša, Terezka sa naň už dlho pýtala..ale ešte sa musí chladiť. Ďalej som skúšala podľa receptu v Apetite taký dezert z rebarbory, musela som ju spotrebovať, lebo by neprežila. Ešte tam ostala časť na ...asi žemľovku .
inak pridám aj recept na spomínaný

 CRAMBL S JABLKAMI A REBARBOROU

Potrebujeme : 500 g rebarbory nakrájanej na kocky, 2 jablká nakrájané, 100 g masla, trstinový cukor, mletá škorica, klinčeky, 2 lyžice hladkej múky, 100 g orechov nahrubšie nasekaných

Plátok masla dáme na panvicu, rozohrejeme, pridáme rebarboru, jablká a dusíme 10-12 minút, kým nezmäknú, pridáme cukor, škoricu, klinčeky . Zmes dáme do pripravenej zapekacej misky a na to dáme pripravenú mrveničku  z orechov, múky, masla a cukru . Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov zapiecť na približne 20 minút . My sme podávali s vanilkovou zmrzkou...mňam mňam:))






Vyskúšajte, ak Vás oslovila táto kombinácia horúceho  ovocia a zmrzliny . 

Poobede som sa pustila konečne do dávnejšie odkladanej potlače látky na vankúše. Teda ani nie potlače, ale som to kreslila štetcom...Nikdy som nič takéto neskúšala tak uvidíme, čo z toho vznikne .
                                                                                                                                               
Ale či z toho niečo vznikne až niekedy nabudúce .

Ešte zajtra deň voľna a pozajtra do školy a do práce. Tak si to ešte užite a majte sa krásne.
Krásnu nedeľu Vám želá Maca.










































































































































































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára