Konečne som sa ho odhodlala vyrobiť . Teda, stále akosi nebol čas . Doniesol mi ho kolega do roboty plnú tašku . Zväčšej časti som spravila pesto a trochu som dala do mrazničky .
Na pesto potrebujeme :
medvedí cesnak
parmezán
olej
orechy
Ja som použila slnečnicový olej, môže byť aj kvalitný repkový, vlašské orechy a syr parmezán . Ten možno nahradiť aj u nás známym syrom napr. Vršatec ...Je mu podobný svojou štruktúrou . Pesto má redšiu krémovú konzistenciu a
je dobré na cestoviny, na tousty, k mäsu, do polievky... Odložené v chladničke vydrží dva mesiace....
Tak snáď ho ešte stihnete .
Maca .
Ja som ho tu v lese ,,medvedieho cesnaka,, ešte nestretla:-)
OdpovedaťOdstrániťŠikulka!
V Lídli je tvrdý trojuholníkový syr, ktorý si N.kupuje ako náhradu miesto parmezánu.
Papier máš voskový z papierníctva? Tak pekne to vyzerá!pa
Papier som použila na pečenie:)) aj ja kupujem aj ten z lídla...veľa potravín máme odtiaľ obľúbených...
Odstrániť
OdpovedaťOdstrániťHi Marcela ,, i you blog ,, you have a new follower
Angelica