nedeľa 5. júna 2016

Rastlinky nám prospievajú


a my sa tešíme...
Kvietky v kvetináčoch žijú a fakt sa im tento rok darí .  Vybrala som taký mix všetkého . Lobelku, bidens, surfínie, brečtany, verbenu, ružové pelargónie, sirôtky ...


 Jeden koreň viniča to neprežil, ale druhý krásne bujnie . Rajčiny kvitnú, majú malinké plody, papriky silnejú ... Včera som trhala prvú úrodu reďkoviek, dnes sme zberali špenát  . Zemina je kvalitný kompost, takže netreba prihnojovať ničím ... Ujali sa mi všetky bylinky ako ligurček,mäta, medovka, saturejka, yzop, prvý raz mám krásnu bazalku, rastie mi petržlen na vňať a snáď vylezie aj kôpor . Včera som dosadila pár korienkov zeleru . Nechtík som dala do zeme v týždni, tak čakám . Zabudla som naň . Dnes chcem ešte do dovezenej zeme vysadiť priesady uhoriek . 




 Som zvedavá na úrodu fíg:)) 
Zatiaľ jedna, ale myslím, že ešte nejaké plody budú ...



 Terezka včera piekla cookies a pred chvíľou dala chladiť poháre so šľahačkou, mascarpone a banánmi . 




Tak ešte krásnu nedeĺu . Ja ešte plánujem čo to porobiť .
Maca .


sobota 4. júna 2016

Už obývame



podkrovie:)) Konečne . Je ešte čo robiť, ale izbičky už sú osvojené :)) Množstvo detailov, ktoré treba dokončovať, schody atď .  Dúfam, že sa mi podarí nafotiť viac záberov a podeliť sa s  Vami a možno niekoho inšpirujeme . Pekné počasie nás vyháňa von a treba niečo porobiť na záhonoch, aj keď vo vnútri je tiež čo robiť .  Majte krásny víkend . 








Pa . Maca . 


P.S. A konečne chcem popozerať aj čo je nové u Vás .