sobota 31. októbra 2015

Jeseň


v plnom prúde . Pobyt na čerstvom vzduchu, potom rýchlo do tepla . Teplý čaj, dobroty, kreslíme, vymýšľame dekorácie, plánujeme ...





ako som robila božie milosti a poobede prišla mama a doniesla ich plnú misu tiež

moje

mamine



Majte pekný víkend...Maca.

sobota 17. októbra 2015

Z prechádzky


Jemu nevadí, že nemáte chuť, že sa Vám nechce, že je psí čas . Vy by ste našli sto dôvodov prečo zostať doma v teple a on sa na Vás pozrie a to stačí k tomu, aby ste to vzdali a išli . A potom zistíte, že je to paráda . Už vie, kde je to miesto, kde mu dám dole vodítko a on beží z plných síl, úplne super rýchlo, má tak veľa energie a nikto by ho nedobehol:))









Krásny večer ešte všetkým...

Maca .

pondelok 12. októbra 2015

Za oknami

sa čoraz viac ochladzuje, fúka vietor a tak trávime aj viac času doma a snažíme sa o to, aby naše bytíky, domčeky dýchali takou útulnosťou, teplom, aby nás domov hrial . Pálime sviečky, vytiahli sme všetky hrejivé vankúše, deky, kožušiny, varíme šípkový čaj a víno, pečiem gaštany a snažíme sa o pohodičku . V posledných dňoch trávim veĺa času v práci a inak to nebude ani tento týždeň .
 Inak preto ma ráno, keď som prišla z nočnej potešila jedna správa od Alenky:)) . A pre mňa a podobných maniakov  veĺmi dôležitá . Alenka díky, že na mňa myslíš a inak vázu by som hodila na čierno, takým matným odtieňom ako tabuľovka . Ja som tiež urobila pár zmien v obývačke . Prezliekla som sedačku, na koberec som vytiahla znovu aj  kožu, vytiahla kožušinku, vankúše ... A konečne som natrafila na môj vysnený asparagus, hneď aj pre maminu a ešte pár rastliniek som dokúpila, aj keď na zimu to veľmi nerada robím. Spratávam aj chúlostivé rastlinky zvonku a snáď tento týždeň pohnem s predzáhradkou a vysadením cibuľovín .









Dnes odo mňa toľko . Ďakujem Vám za Vašu priazeň, ste mojou inšpiráciou, aj keď trošku menej zanechávam u Vás komentáre z dôvodu zaneprázdnenosti . Majte príjemné jesenné dni v pohodlí svojich útulných domovov so svojimi najdrahšími . 

Papa . Maca .


piatok 2. októbra 2015

A je tu víkend

Tento týždeń mi rýchlo ubehol . Aj vďaka tomu, že sa mi poobedná zmenila od utorka na rannú . Práve som si pozerala na nete vianočnú ponuku IKEY vo Švédsku . Pár vecí sa mi páčilo  a nutne by som ich potrebovala:) Ale tu mám aspoň  niečo málo nového pre závislákov ND:)) a podobných vecí.... 
Drevený box Nicolas Vahé na ukladanie potravín pre gurmánov,ja využívam na uskladnenie octov a korenín na linke, box majú aj v štvorcovom tvare, malá miska TineK, ich keramiku som si veĺmi obľúbila a využívam ju, páči sa mi ich typický vzor ornamentov a pásikov a veĺa vecí z prírodných materiálov a svietnik Hubsch v zlatej ... A inak stôl sme premiestnili viac do stredu kuchyne, aby bol lepší prístup k sedeniu z obidvoch strán . Zatiaĺ . Ľalia nám od soboty krásne rozkvitla, ani som netušila, že toľko vydrží . Kvety spravia tú krásnu atmosféru v domove... Bez nich to je nuda .





 Tak od nás toľko, prajem krásny víkend, dúfam, že budeme zdraví:)) a užijeme si to. Papa. A ďakujem za Vaše návštevy...
Maca .


štvrtok 1. októbra 2015

Jesenná

 Z poobedia . Blízko od nás . Často tadiaľ chodíme s Damim na prechádzky . Bolo dnes krásne . Príroda hrá farbami . A všade je plno tráv, kvetov, halúziek do kytíc, venčekov, na dekorovanie . Natrhala som si krásnu kytičku, pár šípok, pofotila . Dami sa šťastne vybesnil, dnes prvý raz pustený z vodítka úplne šťastný... A ja som sa bála, že sa nevráti . Je to fakt kamarát a ten sa vždy vráti ... 

A viete, že kvitnú a rodia jablone zároveň?









Majte krásny piatok a krásny víkend:))

Maca .