streda 25. marca 2015

Všade omietky...jupííí...11.deň

Omietky sú hotové . Hneď to vyzerá, že je všade čistejšie:)), nie sú diery v stenách po kábloch... 
Kráása... Už čoskoro . Teraz sa budú brúsiť stropy, spravia sa obkladačky a dlaždice . Biela na steny . A už radšej nepokračujem . Asi sa nedá nevšimnúť si, ako to strašne chcem dokončiť :))Túto etapu rekonštrukcie .


nikdy nepochopím, ako sa môže v tomto niekto vyznať...


zo vstupných dverí


asi na kolaudáciu:)

stojím na terase vedúcej z kuchyne

tieto schody pôjdu do podkrovia, ale ešte neviem kedy:)) a toto bude dočasná detská dvoch starších detí
Asi to nevyzerá, že za týždeň sa máme sťahovať:))

Toto sú tie obkladačky, čo som chcela do kuchyne...Ale je ich málo...Takže nič . Páčia sa mi . Snáď ich niekde ešte zužitkujem . Majú asi 40 rokov . Made in Czechoslovakia .



Díky, že nakukujete . Som rada, že sa môžem podeliť so svojimi pocitmi s niekým nezainteresovaným . Želám krásny piatok . A zdar všetkým rekonštrukciám ...

Maca .

utorok 24. marca 2015

50 odtieňov šedej:)

Robia sa omietky ... Takže cez víkend maľovanie a od pondelka podlahy, namontovanie zásuviek, svietidiel . Aspoň takto je to v pláne . 


na strope stopy po bývalej priečke, pohľad z rohu obývačky do kuchyne

vynechaný priestor na obklad....nakoniec neviem, či tie obkladačky čo sme našli na povale budú dtačiť...asi nie


Dúfam, že to pôjde . Cez víkend definitívne vysťahovanie, na pár dní k babke a potom už DOMOV . Tešíme sa . A hlavne by bodlo, aby som sa dostala teraz z tej hnusnej choroby... Stále mám nádchu .
Ďakujem za Vaše komentáre ...sú povzbudzujúce:)
Majte sa JARNE a buďte ZDRAVÍ ...


MACA.

piatok 20. marca 2015

Na jarnú nôtu

Doniesla som si z domu venček z vŕby, so strašnými ozdobami . Bolo mi ho ľúto vyhodiť, tak som ho len obrala z hrôzy:)) a s tým málom čo mám doma trošku nazdobila . Zbytok  drevených korálok, medený  drôtik, rozobratá umelá kytička...







Hlavne, že veniec mám...len priestor chýba...


Ale dlaždice do vstupnej chodby nechýbajú ... Tieto nás zaujali na prvý raz . A som im rada . Obkladačky do kuchyne máme tiež, našli sme ich v dome . Presne sa hodia:)) Keď som ich zbadala, vedela som, že sú to tie pravé a čakali na nás . 



Práce pokračujú, mám pocit občas, že stoja, ale nie je to tak . Vidím prácu, ktorá je spravená . Dorába sa teraz veľa detailov po zrušených zárubniach, zahladzuje sa, verím tomu, že to bude dobre . Do toho je chorá Ela, ja trochu od nej, staršie deti sa držia, pomáhajú s balením . Máme tu strašný chaos... 
Želám pekný jarný deň, krásny víkend a teším sa na Vaše príspevky . Ozaj jarné . 

Maca .



pondelok 16. marca 2015

Víkendový objav




Tak toto je náš milý objav z povaly . Koníček . Je špinavý, zabudnutý, musel byť neviem koľko rokov zastrčený v najtmavšom kúte . A už bol pred domom vo vreci a zachránili sme ho:)) No chápete to? Musí byť dosť starý . Nepozrela som sa, či nemá nejaký vyrazený dátum, štítok niekde, podľa čoho by sa dal zistiť jeho vek . Ani neviem odhadnúť z čoho je vyrobený .Je to taký zvláštny materiál, nie drevo...Chcela by som ho zachovať ako pamiatku ... Neviem, či sa ho mne podarí nejako zrenovovať, alebo poprosím niekoho iného, kto sa v tom vyzná . Tento dom má 55 rokov a myslím, že ten koník je tu asi ešte po prvých majiteľoch . Nie je to dedinský dom, ale dom v meste, v tehlovej radovej zástavbe, ktorú postavili  kedysi pre ľudí, ktorí pracovali v tunajšej fabrike . Prešiel za ten čas pár drobnými úpravami, dostavili tu garáž, letnú kuchyňu . Je tu malý dvor, príjazdová cesta, predzáhradka...Myslím, že príjemné bývanie v tichej časti mesta. Viete asi, ako ma tento objav potešil . A ešte pár pokladov, ale o tých niekedy nabudúce .

Máte tiež rady takéto prekvapenia?

Maca .

P.S. Inak cez víkend spravená elektrika. také množstvo káblov som nevidela:))

piatok 13. marca 2015

Asi tak to u nás vyzerá

Krásny predvíkendový piatok Vám želám ... Víkend u nás znamená hlavne nákupy dôležitých vecí, pretože cez týždeň sa toho nestihne veľa, na dome cez víkend  elektrika, ktorá v pondelok odštartuje ďalšie práce . Ono sa to ani nezdá možno že sa veľa spravilo, ale spravilo sa . Kto prerábal, asi vie o čom hovorím . Niekedy sa zdá, že to stojí . Sľúbila som pár fotiek ...

Chodba ...odstránili sa dvere posuvné a trošku sa otvoril priestor, napravo dvere do pivnice a kotolne a do kúpeľne

Toto je budúca spálňa, zmenšená, preto okno vychádza takto, mne to nevadí...v prípade robenia fasády sa to možno zmení

Pani obývačka...  toto bol hlavný cieľ tohto týždňa... priečka stojí a som rada, že sme sa dali na to, zase moje skvelé nápady :)

Kuchyňa . Z nej sa dá krásne balkónovými dverami vyjsť na terasu. To sa mi páči .

A výsledok práce:)
V tretej izbe, ktorá bude slúžiť ako dočasná detská  sa zatiaľ nič nedialo . Keď sa dobuduje podkrovie, bude to ako spoločná miestnosť, kde by som mala rada svoj bordelík so šitím, látkami, veci na tvorenie...prípadne miestnosť na prespanie . Z nej potom povedú aj schody do podkrovia . Ja myslím, že sme pokročili . Od stredy stojí nová priečka medzi obývačkou a spálňou . Objednané podlahy, dlažba, spotrebiče, okrem umývačky:)) . Kúpeľna s WC zatiaľ zostane pôvodný stav . Proste to nejde všetko . Je iné, keby sme sa sťahovali dvaja a iné plus tri deti . Ak sa stihneme nasťahovať do 30. 4. tak sme dobrí . Čas nás tlačí . Takže toľko náš DOM SNOV:))

Prajem všetkým pekný víkend, načerpajte síl ...

Maca .

streda 11. marca 2015

Plánujem kuchyňu ...

Na plánovanie kuchyne som sa tešila . A teraz neviem čo bude lepšie, páči sa mi viac vecí, potom niektoré veci sú mimo limit:)) . Dizajn chcem taký klasický, nie príliš rustikálny , skôr chcem doladiť nejaké malé akcenty alebo solitérne kusy , zladiť všetko dohromady ... Kuchynská linka bude biela, nie moc nápadné úchytky , vybrala som biele spotrebiče, to je dosť aj problém , pracovná doska z masívu v dekore dub , k tomu doladíme i malý ostrov ... Chcela som , aby sme si ho najskôr vyskladali zo skriniek, ale tento bude asi lepší do toho priestoru .



Páči sa mi, že je to pevný kus nábytku, krásna doska, nerezové police .


A tu je kúsok stola a lavice ...Stoličky chcem trošku iné...trochu odľahčiť to sedenie ...v bielej farbe asi .  Uvidím , ako sa mi to podarí  nakoniec zladiť .





Momentálne vyberáme spotrebiče, na niektoré sa čaká, takže už teraz vieme, že kuchyňa sa bude dokončovať za chodu, nakoľko nás tlačí vysťahovanie . Chladnička, drez by malli prísť... Ešte dnes musím doriešiť konkrétnu umývačku, objednať určite, rozhodnúť sa, či bude obklad v kuchyni viac do výšky, či dám nakoniec aj horné skrinky, ktoré som nechcela pôvodne, chcela som police ...vybrať obkladačky, aby boli na pondelok nachystané a k dispozícii . A hlavne rozhodnúť sa pre podlahu, pretože ak by ju nemali na sklade, bude tu asi za týždeň, no možno skôr . Takže rozhodujem sa ...Dnes postavia priečku medzi kuchyňou a obývačkou . Teším sa . A hlavne viem, že zase bude niečo inak :)) A aj na Vaše prípadné pripomienky , 

Maca .

utorok 10. marca 2015

Darčeky

od mojich najbližších ... To som ani nečakala, ani by mi nebolo čudné, keby sa neobdarovávalo až tak  . Mne by stačili aj tie  tulipány . Už aj moje staršie deti vidia moju záľubu vo farbe bielej, čiernej, teda nezáživných farbách:)) a podarovali mi šáločky na kávu alebo aj na čaj . Už som ich nechcela vybaliť, ale musela som si urobiť do nej jednu kávu:)) 
Tulipány sú povinná jazda:)), ostatné z lásky ...



súprava náušníc  a príveska


sviečku tejto značky mám prvý raz, vosky som začala používať v zime




Takže ĎAKUJEM . A užívam si to náležite . Aj tú trojku vpredu posledný raz:)) A okrem toho všetko ostatné...
Život je krásny...aj keď občas sa s ním treba popasovať ...

P.S.Ďakujem za Vaše návštevy a povzbudenie, veľmi si to vážim . 
Maca .

nedeľa 8. marca 2015

Krásne nám začína dnešný deň

Slnko sa už čím viac opiera každé ráno do našej obývačky . Blíži sa  jar, ale ešte to chce chvíľu času . Ráno bývajú mrazíky a k večeru je dosť chladno . Pani Zima sa len tak nechce vzdať . Takže víkend za nami . Včera MDŽ ...u nás už kľúče od domčeka:)) Takže k večeru malá obhliadka . Inak stále plánujeme a plánujeme ... Dnes už začíname s nejakou prácou, máme čo robiť, aby sme dali  spodné podlažie do poriadku . Ostáva nám 20 dní do vysťahovania z bytu . To by ste neverili, koľko sme nazhromaždili vecí, nám snáď nebude stačiť naklaďák:)) Takže práce naplánované, len , aby to išlo hladko . Tešííím sa ... Včera v záhradke otrhnuté snežienky ... A všimla som si, že v rohu tróni aj hortenzia ...Tak z tej by som mala veľkú radosť, keby prežila .







Majte krásny deň ...Teším sa na Vašu návštevu . A všetkým krásnu jar a veľa lásky .

Maca .

piatok 6. marca 2015

6.3.2015

Na dnešný deň asi nikdy nezabudneme . Ani na pár posledných . Vlastne je ich mnoho . Náš SEN... Minulý týždeň sa nám podarilo predať náš byt a dnes sme kúpili DOM . Domček s malou záhradkou . Nie novostavba, ale pre nás je ako pre niekoho nový . Nie je dokonalý, ale už teraz v našich predstavách robíme z neho náš nový DOMOV ... Veľmi ma inšpirujete Vašimi domovmi, fotkami, slovami ... aj nás čaká mnoho práce, ale nejako to zvládneme . 







Mám toľko myšlienok, ale nedokážem sa sústrediť niečo rozumné vyprodukovať:))
Viem, v poslednej dobe bolo menej príspevkov, asi z tej nervozity, deje sa u nás veľa, ale budem sa snažiť to napraviť . Ale pravda je, že Vás poctivo čítam:), Vaše krásne jarné fotky poznám, takže prajem Vám krásny víkend, my sa doliečujeme, čajíkujeme, hlavne plánujeme a ideme budovať Náš Nový Domov ... 
Budem sa snažiť pridať čoskoro niečo nové už z domčeka . Papa . Maca .