utorok 18. augusta 2015

Jednoduchý obed i chuťovka na večer


Snáď aj Vám dopriala záhradka, trhy tú najlepšiu zeleninu a je treba ju čo najlepšie využiť v kuchyni . Ja som prvý raz skúšala naložiť syr plesnivec s bylinkami, papričkami, cesnakom, cibuľou v octovo-olejovom náleve . A podaril sa . Treba, ale počkať aspoň tých 7 dní, kým sa syr uleží a naberie chute A vyprážanú cuketu v cestíčku...Žiadna novinka . 







Dobrú chuť.
 Maca .

6 komentárov:

  1. No vidíš,
    na mojom blogu tie jabĺčka na stole ? To je jediné čo som zvarila,jabĺčka s hnedým cukrom, škoricou, zatvoriť , otočiť hore koncom :-)
    Bolo toho viac, ale už sme chutnali ,najmä s banánom a s citrónom a s punčovým korením, chcela som s mirabelkami, ale v tých horúčavách som sa do okolia pre ne nevybrala...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola tiež lenivšia:)) a keď prestane pršať, tak mám na pláne sto činností...

      Odstrániť
  2. Mňam, u nás v lednici čeká romadůrek, sice vůně se line i když je pevně zavřený.Pamatuji, když mamka s taťkou si tyto pochutiny dělávali a já se kroutila jak něco takového mohou jíst...a hle čas tomu chtěl a pochutnám si i já. Hezké dny přeji. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi tak...aj dnes som kúpila syry a čakajú na naloženie...maj sa kráne Janka...

      Odstrániť
  3. Marcelka ja take dobroty zatial nerobim, ale rada by som, len by sa zisiel pre mna presnejsi recept, kolko oleja, octu , myslim pomer, ake bylinky? Staci jedna nepodarena bylinka a nikto to nezje. Skusam tiez vsetko mozne kazdy ochutna, dobre, zdrave, fajne,, ale kedy bude segedinsky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja to robím tak od oka pol na pol vínny ocot a olej repkový, olivový, slnečnicový...bylinky dávam bazalku, tymián, oregano, bobkový list, rozmarín, červené korenie, čierne, soľ, červená paprika mletá, nadrobno krájaná cibuĺka, paprika...pridávam aj trochu cilli alebo feferonku...a segedín na ten sa teším aj ja:))mňam a k tomu domáca knedlička...inak v chladničke mám 5 udených bravčových kolien:))

      Odstrániť