pondelok 16. marca 2015

Víkendový objav




Tak toto je náš milý objav z povaly . Koníček . Je špinavý, zabudnutý, musel byť neviem koľko rokov zastrčený v najtmavšom kúte . A už bol pred domom vo vreci a zachránili sme ho:)) No chápete to? Musí byť dosť starý . Nepozrela som sa, či nemá nejaký vyrazený dátum, štítok niekde, podľa čoho by sa dal zistiť jeho vek . Ani neviem odhadnúť z čoho je vyrobený .Je to taký zvláštny materiál, nie drevo...Chcela by som ho zachovať ako pamiatku ... Neviem, či sa ho mne podarí nejako zrenovovať, alebo poprosím niekoho iného, kto sa v tom vyzná . Tento dom má 55 rokov a myslím, že ten koník je tu asi ešte po prvých majiteľoch . Nie je to dedinský dom, ale dom v meste, v tehlovej radovej zástavbe, ktorú postavili  kedysi pre ľudí, ktorí pracovali v tunajšej fabrike . Prešiel za ten čas pár drobnými úpravami, dostavili tu garáž, letnú kuchyňu . Je tu malý dvor, príjazdová cesta, predzáhradka...Myslím, že príjemné bývanie v tichej časti mesta. Viete asi, ako ma tento objav potešil . A ešte pár pokladov, ale o tých niekedy nabudúce .

Máte tiež rady takéto prekvapenia?

Maca .

P.S. Inak cez víkend spravená elektrika. také množstvo káblov som nevidela:))

11 komentárov:

  1. Marcelko, parádní poklad a už jsem zvědavá, co dalšího nám přichystáš :o) Ať jde práce pěkně od ruky :o)
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale práce je na ňom dosť...trošku sme pokročili, dávajú sa do poriadku steny...ale je to lepšie:) díky Jani ...už tam vidím Tvoje domčeky

      Odstrániť
  2. Marcelka,uz som si spomenula,kam som nakukovala,aby som si dodala sil,inspirovala sa ...ked sme my rekonstruovali...Horne poschodie sme uz mali spravene,mimochodom celodrevene,steny nie zo sadrokartonu,ale osb dosky...syn to pre svoje zdravotne tazkosti potreboval pevnejsie...byvali sme teda hore a dole bola cementova tmava diera....Popri stene sa robili nove rozvody kurenia ,elektriny,bol tu sklad materialu a na chodbe ,na stole som mala jednoplatnicku...uz zase :),po starom domceku,po podnajme...no a potom izolacia zvnutra,obklad so severskeho smreku...a cistenie obnazenej tehly....na schodisti,na stenach,na spajzke,protipulte v kuchyni....lebo sa blizil termin polozenia dlazok...mala som dole taky kutik,kde bol vyvedeny kabel na Magio...a POZERALA SOM ,, VYJIMECNA ARCHITEKTURA SUSSEX,WALES,....tak mi to pomahalo !,ked som ako v mrakotach,drotenou kefou cistila tehlu,penetrovala,varila pre siestich,prala,chodila pre dieta do spec.skoly k obedu...nikdy by som nepovedala,ze ma chyti pri budovani taka nechut....HODNE SOM SA INSPIROVALA A NACERPALA sil...ZOSKRABOVALI PO CENTIMETRI STARE NANOSY ,PLESNE,SMIRGLOVALI,TEHLICKA KU TEHLICKE ,KAMEN KU KAMENI skladali steny,priecky,prekonavali financ. a prirodne prekazky....hoci aj ja som uz v dome cerpala z novych drevenych stropov,tramov,medovej farby,tehliciek so znackami,vonou dreva,novotou...davaju tie filmy stale na SPEKTRUM HOME je to inspirativne...my tie kanaly uz nemame...pretoto,aj pre toto rada nakukujem na prestavbu...a tiez preto ,aby som mala este entuziazmus dokoncovat tu...prave mi ide balik z Ljus...pasikave lanove vankuse v zlave :) a peciatky,ktore pouzijem na ....
    vzorku,dezen na stene a na opravu drevenej dlazky...hore to prerabame pre mladych,dcera sa vydala a byva hore s manzelom...o tom neskor...na mojej stranke dorabam so zatom format a este neviem ako tam dam foto,a fotak nie je nic moc,tak dufam,ze nepokazim fotkami dojem z domu,ale asi ine je dolezite.,aby blog bol dokonaly...Zdravim !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Alenka, ďakujem za nakopnutie, si citlivá duša a musíš mať krásnu rodinu, domov so svojimi krásami aj chybami..Teším sa na Tvoj blog, ja ho tiež nemám dokonalý, neviem so všetkým pracovať, tiež by som bola rada, keby mi niekto poradil... snád sa mi to podarí...Toto nové bývanie ma strašne nakoplo, ešte budem do septembra s malou doma, potom do práce, takže som rada, že mám teraz čas na to naše hniezdo:)) Poznám SPEKTRUM HOME:)), mám haldy časákov, ktoré opatrujem ako oko v hlave:))inšpirácie a podnetov tuto od všetkých čo píšete, čo Vás čítam....a rada čítam, Alenka, z LJUs som ešte neobjednávala, ale čo som pozerala, krásne a jednoduché...momentálne mám radosť z vecí, čo sme našli, nie je toho veľa, ale poteší, Vždy som túžila objavovať staré poklady na starej povale...Ďakujem ...a teším sa....Želám pekný deň, Maca

      Odstrániť
  3. Páni, to je překvapení! Věřím, že z něho máš radost a těším se na další "objevy". Takové poklady vždy potěší, že?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Marcelka,dik za povzbudenie,s tym blogom,ak vyleti na svet :),hned poslem vizitku......ale do vtedy....prezerala som tvoj blog od zaciatku a chvalim ciste linie,jednoduchost,bielu farbu,strikovanie z bielej lanovej plachty,super !...obrus z Ikea,cierny biele bodky, super recepty...budem sa inspirovat aj my papame vseliake buriny :)cukinu furt,tak skusim ten osuch :) a vela dalsich receptov,aj tvoje rucne prace rovna sa SIKULKA !...ale chcem ti napisat co nas spaja :) TRI DETURENCE,ale nechcem tu pisat pred kolkymi rokmi u nas bol ten isty obrazok,ako u vas :) ,asi tak v tomto case,ked mi koncila materska pribudol syn z ustavu,ktory je dost narocny na opateru, tak sme tomu zasvatili u nas v rodine zivot, autizmu :)...tak trochu to urcilo aj rekonstrukciu...tehly,murovane schodiste...drevo,osb doska,miesto sadrokartonu,no a vintage a industrial,teda kovove kusky :)
    Dalej u nas najdes Hektar lampu bronzovu, etazer,droteny s BR biely,,kreslo,zvitazilo vyzkiekacie....farby boli na zaciatku siva,biela a nerezovo cierna kuch.zostava z Ikea na nozickach,ktoru mame po celom dome:v kuchynskom kute s protipultom,ako kavovy stolik v obyvke,v pracovni,s prackou a s umyvadlom,a hore u deti polskrinka,aj s hornou v kupelke,tiez ako aj kavovy stolik...biely okruhly stol na nozicke z IKea ,ako podavaci v obyvke na KOZI :),ale v odtieni nasho bielo karameloveho psa :) a pre jeho nufak ,aby nedociahol na stol :). no a deti a zivot v prirodnych odtienoch si vyziadali aj farby.....tolko,ostatne na blogu :)
    Drz sa !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten koník je krásny, prezerala som si Tvoj blog, (tiez mám nový a ani zoznam obľúbených blogov, neviem zatiaľ nainštalovať), a padol mi do oka koník, ja by som koníka len jemne umyla a nereštaurovala, stratí potom ten svoj starožitný šarm. Tiež mám doma jedného starožitného, dcéra mi ho doniesla z Indie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Prezerám si ďalej blog a došla som k záveru, že už je 2 ročný, tak sorry. Asi som čítala nejaký starší príspevok kde sa písalo, že ešte nevieš s ním narábať, tak ako by si chcela.

    OdpovedaťOdstrániť