streda 24. decembra 2014

Prajem všetkým krásne Vianoce

plné lásky, pohody, zdravia, smiechu,  voňavých koláčov, príjemných stretnutí ...






Prežite spolu ten najkrajší čas v roku... Maca .

nedeľa 21. decembra 2014

Krásny 4.adventný nedeľný večer za nami...

A už nám svieti štvrtá...posledná...pred tým krásnym Štedrým dňom ... Máte napečené, upratané, pokúpené, naplánované a veselé... užívajte si tieto dni dosýta s Vašimi najdrahšími .




 Včera večer sa mi nepodarilo pridať príspevok, asi bola preťažená sieť...technika zlyhala:)) Tu je pár momentiek z nášho domova, keď nebol ešte stromček...








Dnes chcem ešte dorobiť pár vecí...upiecť ježkov, nepečené guľky. Okrem toho máme linecké, medovníky, vanilkové dukátiky, orechové rožky, myslím, že úplne stačí . Darčeky mám zabalené..malé úpravy v byte a je to:)) Zatiaľ sa . MACA .

streda 17. decembra 2014

0 pol piatej vstáva najmenší člen našej rodiny...

A potom nie a nie zaspať . Už som zúfalá ... Tak som o piatej zamiesila na chlieb, dala piecť a už nám chladne na stole . Veď čo si začať takto skoro . Keby ma niekto videl, tak si asi poklepe na čelo .






Želám krásne ráno, celý deň . MACA .

utorok 16. decembra 2014

Prvý raz

som objednávala z e-shopu http://little-nordic.com/cz/...Je to ešte darček pre našu Elu, ktorú chcem konečne naučiť, aby večer zaspávala v postieľke sama . To je moje predsavzatie do nového roka :)) Lampičku som videla na mnohých blogoch, interiéroch na nete, veľmi sa mi páči . Neviem, či som si ju objednala pre seba, alebo pre ňu ...a hlavne nemá žiadny kábel... 

 Darček bol krásne zabalený v čiernom hodvábnom papieri a pri ňom bola aj látková nákupná taška s logom e-shopu . Bolo mi ho až ľúto rozbaliť .



 No nie je krásny...už len Elinka nech sama zaspí:))


Ja už mám darčeky skoro všetky , Možno ešte nejakú drobnosť . Niečo som pokúpila cez internet, niečo na potulkách v meste . Nič sme tento rok nejako nesilili, nič extra veľké, snáď sa potešíme všetci . Vianoce sú o tom, že sme spolu, o vianočných koláčoch, o pohode... Majte sa krásne a užívajte si predvianočný čas spolu .

MACA.

nedeľa 14. decembra 2014

Ešte

v piatok mi prišiel krásny balíček z vianočnej výmeny, ktorej som sa zúčastnila vďaka Deniskinmu blogu http://mojeradosti-takovajsem.blogspot.sk/ . Obdarovala ma milá neznáma Lenuška Klimová...šikovná žienka . Zase mi veľkú radosť spravila neznáma osôbka a to ešte v tomto krásnom predvianočnom čase...kde sa ja hrabem s mojim háčkovaním na Teba Leni ...no posúďte sami .








Leni veľmi pekne ďakujem . Vločky sa mi budú hodiť aj na stromček, prestierky, krásna práca...to dokáže len dobrý človek ... dúfam, že aj Teba potešil niekto tak ako mňa . Tebe Deni ďakujem za krásnu vianočnú výmenu ...Želám všetkým krásnu adventnú nedeľu , už nás čaká posledná ...Majte sa krásne, robte si radosť ... Maca .

nedeľa 7. decembra 2014

Majte peknú 2.adventnú nedeľu...už sa to blíži

 My máme  v pláne :

1. uvariť obed
2. povinné čítanie APEITu a MARIANNE BYDLENÍ
3. leňošenie
4. chcem začať piecť
5. zjesť medovníčky
6. vyskúšať nový recept na panettone
7. mať sa radi








Majte krásnu nedeľu...

Maca .

streda 3. decembra 2014

U nás

určite nie je také počasie ako mnohé prezentujete na svojich blogoch ...krásne ľadové kryštáliky, sniežik . Od rána padá hmla, je sychravo...no blížiace Vianoce mi to nepripomína . Malá prechádzka, malý nákup, na obed rizoto...teraz chvíľa na moje obľúbené čítanie, blogy . Včera večer som si ešte chvíľku voľna krátila výrobou dekorácií...

Zostalo mi  ešte pár drevených korálok . Nakoľko som nezohnala také väčšie rozmery, vymodelovala som ich zo samotvrdnúcej hmoty ...a takto to dopadlo .



hríbiky ...veľmi jednoduché

http://creativlive.blogspot.de/2014/10/lampe-und-papierpilze.html#more
                                     

dnes som ulovila tento dekoratívny tanier v Kiku



Od nás dnes toľko, užite si ešte zbytok dňa, vytvorte niečo pekné vo Vašom domove, zapojte deti a majte....zdraví Vás Maca .

pondelok 1. decembra 2014

I u nás


svietila 1.sviečka na venčeku . Ten som vytvorila na poslednú chvíľu v sobotu večer o siedmej:)



Tieto stromčeky sa mi tento rok rátajú:))

Venček čo dom dal...


 To sú ozdôbky čo pomaly vyrábam, keď je čas . Z papiera, drevených korálok, ešte mi tam schnú  nejaké ...washi pásky na guľkách, čo sa mi už nejak nepáčili ... z korálok robili decká, potom zažehlili .





A to je on . Rebríček . Doniesol mi ho môj muž v piatok, dal robiť u jedného šikovného chlapíka . Ešte ho treba natrieť, inšpirácia bola z http://www.nordicday.sk/dekorace/dekorativny-rebrik-brass/, ale jeho cena mi nebola sympatická . Dá sa využiť ako dekorácia, ako stojan na oblečenie, uteráky ...teraz je na ňom imelo, tým ma prekvapil tiež MM v sobotu, ešte som ho nemala , svetielka sú z Tchiba a stará hviezda z prútia .





Zatiaľ všetko . Takže svieťte...my svietime od rána , zdá sa mi strašne pochmúrno ...svetielka robia krajšiu atmosféru ...Tak sa majte a užívajte si predvianočné dni . S pozdravom Maca .